Full klaff med alt på listen

Full klaff med alt på listen!

BRIMI Leve Hytte Mosetertoppen 5197

Da Mari Sommerfeldt (48) og Petter Gedde (48) var på jakt etter et sted hvor de kunne nyte rolige dager, falt de for en hytte som mikser det tradisjonelle med det moderne.

– Jeg trodde ikke jeg skulle bli en «hytteperson» så raskt, men jeg stortrives her, sier Mari.

Både Petter og Mari jobber i motebransjen i Oslo. Så at det estetiske var viktig da de skulle finne en hytte, kommer kanskje ikke som noen overraskelse.

– Vi falt for Vy-hyttene fra Leve Hytter, både når det kommer til utvendig og innvendig design, sier Mari.

Familien på fire satte nøkkelen i døren på den nybygde hytta for første gang i desember i fjor. Og allerede elsker de hyttelivet på Mosetertoppen i Hafjell: Skiløyper rett utenfor døra, alpinbakke i umiddelbar nærhet og en hytte med kvalitet i fokus. Rett og slett alt familien kunne ønske seg!

Nøktern kvalitet
Kvalitet er i bresjen for Leve Hytter, men det dyrkes likevel nøkternhet. Det er fokus på å bygge så lite som mulig, istedenfor så stort som mulig. Mari og Petter legger godt merke til at kvadratmeterne er nøye tenkt igjennom av arkitekter.

– Det er ekstremt bra utnyttelse av kvadratmeterne – det er hverken dødplass eller manko på noe! Hytta er preget av smarte løsninger. Vi opplever den som romslig, men også familiær og intim. Akkurat passe stor for oss, sier Mari.

Leve Hytter er bygget på tradisjon, men for vår tid. Sammen med arkitekt Einar Jarmund skaper Leve Hytter et helhetlig og tidløst uttrykk, som balanserer det tradisjonelle og moderne på en harmonisk måte.

Leve Hytter er en del av Faun Gruppen. Vi bygger videre på norske byggetradisjoner. De har blant annet hentet inspirasjon fra eldre trehytter og mikset det med moderne tilskudd som store vinduer og tidsriktig design. Spesielt setter Petter og Mari pris på de store vinduene som går fra gulv til tak. De store vinduene gir hyttene et moderne preg, som utnytter naturlig lys, bringer naturen inn og gir fantastisk utsikt.

– Innvendig liker vi den brede panelen og at fargen på vegger tak er den samme – klassisk, men moderne.

– Utvendig liker vi spesielt godt de rene linjene og den brede panelen. Selv om det er et hyttefelt virker det ikke så massivt, da alle hyttene er mer eller mindre like og ligger lavt og fint i terrenget. Gresstaket bidrar til at den blender godt inn i omgivelsene.

Leve Hytter har også karakteristiske, dype vinduskarmer som bidrar til en harmonisk fasade som passer inn med omgivelsene.

– Hytta er perfekt for en familie på fire og med god plass til besøk. Vi liker at den er tidløs, samtidig som at den har tidsriktige materialvalg og farger, sier Mari.

Perfekt planløsning
Hyttemodellen Vy23 fra Leve Hytter og beliggenheten var full klaff med alle punktene på listen da vi skulle velge hytte, sier Petter. De ønsket seg et sted hvor de kunne samle venner og samtidig ha soner man kan trekke seg tilbake.

– For oss og vårt bruk er planløsningen på Vy23 helt perfekt, med en hemsløsning hvor guttene kan se film, game og henge. Hemsen har to gode soverom og god takhøyde, sier Petter.

I tillegg er romfordelingen i første etasjen genial med to bad – det ene med direkte inngang fra soverom, legger Mari til. Familien opplevde byggingen av hytta som problemfri.

– Prosessen med Leve Hytter gikk fint og og alt ble levert innen tidsfristen. Vi hadde god kontakt med byggeleder, og han har vært behjelpelig etterpå også, sier Petter.

Familien ønsket også et par tilpasninger på hytta.

– Vi valgte å oppgradere med et flott gulv i hele første etasje og naturskifer i gangen. Ellers valgte vi samme skap på både kjøkken og integrerte garderobeskap som skaper en fin helhet, forklarer Mari og legger til:

– Kommunikasjonen med underleverandørene gikk også fint, og vi fikk gjort de endringene vi ønsket. Alt klaffet veldig bra! Gleder oss hver gang vi skal på hytta. Hytta er helt perfekt for vårt bruk, vår smak og situasjon, sier Mari.

Familien bruker hytta aller mest i skisesongen, men har også vært en del på Mosetertoppen i sommer.

– Vi kommer helt klart til å bruke den litt i høst før snøen kommer også. Det er en helårshytte, legger Petter til.

Familien tar gjerne med seg venner opp på hytta. Ellers kjenner de også flere som har hytte i området rundt.

– Så det blir en del sosialt selv om vi ikke har med besøk. Litt av hvert er perfekt. Vi gleder oss hver gang vi skal på hytta og kjenner på en fin ro når vi kommer frem, skyter Mari inn.