Drømmehuset på fjellet

Img 5385 Edit

For Tommy og Einar begynte det som en idé om ei enkel hytte, og ble til drømmehuset på fjellet!

- Kan dere fortelle kort hvem dere er?

Tommy 33 år og Einar 42 år, bor og jobber i Oslo. To aktive gutter som liker oss godt ute i naturen og på fjellet.

- Hvor har dere bygget hytte?

Vi har bygget hytte ved Rena i Østerdalen, et område med nydelig natur som har masse å by på sommer som vinter og kort vei til Oslo, ca. 2 timer.

- Hva var viktig for dere, da dere skulle velge hytte?

Da vi skulle velge hytte var vi veldig klare på at den måtte ha en moderne stil med store vinduer for å gi maks utbytte av utsikten og lysforholdene på tomta vår. Samtidig ønsket vi også en viss tidløshet og at den skulle passe inn i området og naturen rundt.

- Hvilken hytte ble det, og hvorfor?

Hytta vår er VY24, som er i overkant av 100m2. Layouten av hytta minner på mange måter om slik vi bor i byen med stor stue, spisestue og kjøkken i ett som gir veldig god romfølelse. Det kombinert med mange sengeplasser gjorde at vi valgte denne hytta.

- Hvordan opplevde dere å bygge hytte med oss?

Selve prosessen var veldig profesjonell og hyggelig hele veien. - inspirerende møter om hvordan hytta skulle se ut, veldig ryddig prosess med papirarbeidet, byggesøknader osv, og god kommunikasjon under selve byggingen. Vi tok over hytta elektroklar og gjorde alt innvendig arbeid selv, men fikk også her gode tips og råd fra Leve Hytter, da det var nødvendig.

- Hva syns dere om resultatet?

For oss har det uten tvil blitt drømmehytta. Et sted vi trives veldig godt og som er like mye huset vårt som hytte. Det at vi fikk lov til å gjøre alt innvendig arbeid selv gjorde at vi har fått et helt spesielt forhold til stedet, og vi har også skapt noe helt unikt som er skreddersydd til våre ønsker og behov.

- Hva er hytteliv for dere?

Hytteliv for oss er å ha et sted å komme til som er en kontrast til det livet vi lever midt i Oslo. Et pusterom fra en travel hverdag om du vil. Her lader vi batteriene i helgene, finner inspirasjon til hobbyer og utendørsaktiviteter, og har det gøy med venner og familie.

- Tips til andre som skal kjøpe eller bygge hytte?

Vårt tips til andre som skal kjøpe hytte er å ta seg god tid til valgene som skal gjøres. Selv om vi er veldig bestemte og spesifikke i våre ønsker, så fikk flere uvurderlige gode råd av folka hos Leve. Så ikke vær redd for å lytte på proffene, de er vant til å se smarte løsninger! Om det er mulig, er det også fint å se tomta og lysforholdene gjennom flere årstider, og tenke plassering av hytte og vinduer deretter. Du trenger forresten også en stor bod. Større enn du først tenker. …Og etterhvert trenger du sikkert en garasje også til alt du ikke får inn i boden, så det er like greit å planlegge plass til den også med en gang.